A pronaykastely.hu weboldal sütiket használ, hogy jobbá tegye a felhasználói élményt az oldal böngészése közben. Sütik beállítása

Hungarian Wedding Award az “Együttműködés díja” helyszín kategória nyertese 2016-ban ismét a Prónay-kastély

Az álom, ha megvalósul…

Az álom, ha megvalósul…

Esküvője teljes időtartamára kizárólagos használatot biztosítunk. Mondja ki a boldogító igent a dísztó kis szigetén, készítsék el kreatív fotóikat a természetben, költsék el esküvői vacsorájukat és mulassanak a lakodalmukon a kastély parkjában, korhű szalonjaiban, vagy modern rendezvénytermében, pihenjék ki a nagy napot a kastély álomszép nászutas lakosztályában, mely éjszakát ajándékba adjuk az ifjú párnak.

A Prónay-kastély miliőjéhez illő stílusok bemutatásával útmutatást nyújtunk elképzelései kialakításához. Továbbá, ha kívánja, a kivételes helyszíni adottságokat kihasználva teljes körűen megszervezzük esküvőjét.

Ön megálmodja, mi megszervezzük.

Vendégfogadás

Vendégfogadás

A Prónay-kastély díszudvara ideális helyszín a vendégek fogadásához, ahol a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek lehetőségük nyílik köszönteni egymást.

Esős idő esetén a bejárattal szemben lévő, korhű bútorokkal berendezett Prónay Szalonban részesítheti illő fogadtatásban vendégeit, illetve 2014 júliusától a minden igényt kielégítő, új épületegyüttesben, mely közvetlenül a kastélyparkhoz csatlakozik, teljes befogadó képessége széksoros elrendezés esetén 240 fő, körasztalos ültetéssel max. 200 fő, körasztalos ülteséssel tánctérrel max. 150 fő.

Szabadtéri esküvő, esküvő a kastélyban

Szabadtéri esküvő, esküvő kastélyban

A Nagykastély mögötti dísztó kis szigete romantikus helyszín a házasságkötéshez. A násznép a tó partjáról, a közeli hozzátartozók a reprezentatív homlokzat előtti teraszról követhetik végig a ceremóniát, a kerti hangosításnak köszönhetően pedig semmiről sem maradnak le. Időjárástól függően, a szertartás a bejárattól közvetlenül elérhető, központi Prónay Szalonban is megtartható.

A hagyományt tiszteletben tartva, templomi esketésre is van mód a Nézsai Egyházközséghez tartozó alsópetényi Szent István király templomban, ahol Hidász György diakónus katolikus liturgia szerint celebrálja a házasságkötést.

Esküvői vacsora a kastélyban

Esküvői vacsora a kastélyban

A vacsorához hangulatos helyszín a Nagykastély jobb oldali szárnyában található Werbőczy terem, ami táblaasztalos ültetéssel 70 fő fogadására alkalmas. A Nagykastély bejáratával szemben lévő Prónay Szalon közvetlen kapcsolattal rendelkezik a parkhoz, így elsősorban szertartáshelyszínként ajánljuk esős idő esetére, de kiválóan alkalmas vacsorahelyszínnek is.

Új, közel 300 nm-es rendezvénytermünk 2014. júliusában nyitotta meg kapuit Vendégeink előtt, teljes befogadó képessége esküvő esetén, körasztalos ültetéssel max. 160 fő, így a tánctérnek is elegendő hely marad. Az épületben saját konyha és hűtőkamra is helyet kapott, a teremhez kapcsolódó szerviztér biztosítja a tökéletes kiszolgálást és cateringet.

Berendezési tervek

A Nagykastély korhű bútorokkal berendezett, modern technikai felszerelésekkel ellátott termei számos rendezvény, konferencia, üzleti találkozó, vagy családi esemény helyszínéül szolgálhat. A díszudvarból belépve, a kávézóteraszra nyíló Prónay szalon ideális helyszíne az elegáns díszvacsoráknak, a jobb oldali szárnyban található Werbőczy teremben minden feltétel adott tárgyalások, előadások, valamint értekezletek megtartására. További három, a rendezvénytermekkel is összenyitható kisebb terem is vendégeink rendelkezésére áll. Új, közel 300 nm-es rendezvénytermünk 2014. júliusában nyitotta meg kapuit a vendégek előtt.

A rendezvényekhez hangtechnikát és projektort, valamint a kastély teljes területén korlátlan WiFi-hozzáférést biztosítunk. Igény esetén teljes körű rendezvényszervezést (a program arculattervezése, szóróanyagok elkészítése, programok levezénylése, fotó/videó dokumentáció készítése, transzfer szervezése) is vállalunk.

Nagykastély berendezési tervek letöltése

Rendezvény-és konferenciaterem berendezési tervek letöltése

Új rendezvény- és konferenciaterem

2011-ben, működésünk első évében már több esküvőnek és egyéb eseménynek adott otthont a kastély, ám a tapasztalatok arra is rámutattak, hogy a kastély alapterülete, a terek beosztása korlátot szab a résztvevői létszámnak, az események típusának és megrendezhetőségének. A partnertalálkozók, vállalati képzések és külső események sok esetben a jelenlegi maximális befogadóképességünknél nagyobb létszámúak, ezek megrendezéséhez alkalmas, osztatlan tér nem állt rendelkezésre, így nagyobb rendezvények megtartására jellemzően csak nyáron, illetve jó időben volt lehetőség. Emellett a műemléki épület a kialakítható funkciók, technikai felszereltség tekintetében is kompromisszumokat igényelt.

Mindezek miatt szükségesnek láttuk telephely továbbfejlesztését egy olyan kiegészítő épület létrehozásával, amely:

 • nagyobb létszámú események megrendezésére is alkalmas,
 • időjárástól független működést biztosít,
 • az eseményeknek megfelelő kialakítású és felszereltségű.

A közel 300 nm-es új rendezvénytermünk 2014. júliusában nyitja meg kapuit Vendégeink előtt. A minden igényt kielégítő épületegyüttes közvetlenül a kastélyparkhoz csatlakozik, teljes befogadó képessége széksoros elrendezés esetén 240 fő, körasztalos ültetéssel konferenciához max. 200 fő, esküvőhöz max. 160 fő. A rendezvényekhez hangtechnikát és projektort, valamint a kastély teljes területén korlátlan WiFi-hozzáférést biztosítunk.

Nemcsak rendezvények tekintetében nőtt befogadóképességünk, a szálláshelyek mennyisége is bővült, így a Prónay-kastély területén és falusi vendégházainkban kétágyas elhelyezéssel összesen 80 fő elszállásolására lesz lehetőségünk. Természetesen akadálymentes vizesblokk és a kastély vendégházában akadálymentes szoba is Vendégeink rendelkezésére áll.

Az épületben saját konyha és hűtőkamra is helyet kapott, a teremhez kapcsolódó szerviztér biztosítja a tökéletes kiszolgálást és cateringet. 

Az új rendezvényterem alkalmas:

 • konferenciák,
 • esküvő,
 • hangversenyek,
 • koncertek,
 • színházi előadások,
 • gasztronómiai rendezvények,
 • céges rendezvények,
 • csapatépítő tréningek,
 • termékbemutatók,
 • családi és vállalati események megrendezésére.

Igény esetén teljes körű rendezvényszervezést (a program arculattervezése, szóróanyagok elkészítése, programok levezénylése, fotó/videó dokumentáció készítése, transzfer szervezése) is vállalunk. 

Exkluzív nászutas lakosztály

Nászutas lakosztály

A Nagykastély egyetlen, különleges lakosztálya a Prónay-kastély utolsó lakójáról, Batthyány Felíciáról kapta nevét. A Nagykastély bal oldali, elzárt szárnyában található Felícia lakosztály berendezése, a baldachinos franciaággyal és a mesés fürdőszobával, a főúri rezidenciák fényét idézi. Elsősorban nászutas lakosztályként ajánljuk esküvőjüket a kastélyban tartó párok részére.

 • Férőhely: 2 fő

Lakosztályok

Lakosztályok

Visszanyerve eredeti funkcióját, a Kiskastély reprezentatív szálláshelyként szolgál családok és baráti társaságok számára. A korhűen berendezett, impozáns lakosztályok az építészeti különlegességnek számító átriumba nyílnak, biztosítva ezáltal az egyes helyiségek közötti kapcsolatot. Mindegyik lakosztály franciaágyas hálószobával, nappalival és saját fürdőszobával rendelkezik.

 • Férőhely: 10 fő

Prónay-kastély Vendégház

 Prónay-kastély Vendégház

A kastélyépületekkel harmonizáló, eredeti majorsági épülethez épített új szárny, a Vendégház elegáns apartmanokkal és kétágyas szobákkal áll a rendezvények, konferenciák, esküvők résztvevői, és csoportok rendelkezésére is. Az akadálymentes szoba a közeli parkolóból mozgáskorlátozott vendégek számára is könnyedén megközelíthető.

 • Férőhely: 34 fő

Új szállodai szobáink

Új szoba

A Prónay-kastély területén és falusi vendégházainkban kétágyas elhelyezéssel összesen 80 fő elszállásolására lesz lehetőségünk. Az új épületben 14 kétágyas, stílusában a kastély jegyeit hordozó, modern, 4 csillagos szobával várjuk Vendégeinket. A kastélyépületekkel harmonizáló, eredeti majorsági épülethez épített Vendégház továbbra is elegáns apartmanokkal és kétágyas szobákkal áll vendégeink rendelkezésére. Természetesen akadálymentes vizesblokk és a kastély vendégházában akadálymentes szoba is Vendégeink rendelkezésére áll, mely a zárt parkolóból könnyen megközelíthető.

 Falusi Vendégházak

Falusi Vendégházak

A kastély szálláskapacitását meghaladó létszámú rendezvények esetében a kastélyhoz közel fekvő, felújított, hangulatos 4 falusi vendégházunk, a Levendula és a Körtefa Vendégház 7 db kétágyas szobát kínál, ahova max. 4 pótágy elhelyezésére van lehetőség. Zsálya Vendégházunk 2 db kétágyas és egy háromágyas szobával, legújabb Ribiszke Vendégházunk pedig két kétágyas apartmannal várja vendégeit. A szállásaink mellett található levendulás- és füves kertünk termékei (lekvárok, szörpök) megvásárolhatóak a helyszínen.

Alsópetényi vendégházak

Foglalással kapcsolatos információ: sales@pronaykastely.hu; Tel: 20/2233441

 • Férőhely: 23 fő+ 5 pótágy lehetőség
 • Felszerelt konyha, kocsibeálló, szalonnasütő, WiFi

A VENDÉGHÁZAK HONLAPJA

  

Esküvő a kastélyban - Nyílt Nap

ESKÜVŐI ÁLMOK a Prónay-kastélyban

Álmoktól a megvalósulásig

2019.04.14. 10-16 óráig

Regisztráció itt.

  

  

Heritage Hotels of Europe Waldorf Catering
SZÉCHENYI 2020